Παρέμβαση στον αγώνα Ελλάδα-Ισραήλ στο Ηράκλειο Κρήτης

Την δευτέρα που μας πέρασε στις κερκίδες του κλειστού “τα 2 Αοράκια” που βρίσκονται στο Ηράκλειο της Κρήτης εκτός από υπερήφανους Έλληνες που ήρθαν να δουν την μεγάλη μπασκετική υπερομάδα να νικάει το Ισραήλ βρέθηκαν και καμια 20-30 άτομα τα οποία πήγαν για έναν άλλο λόγο. Προσωπικά πιστεύω οτι  ο δικός τους ήταν πολυ σημαντικότερος απο όλων των υπολοίπων εκεί μέσα: Να υπενθυμίσουν σε όλους ότι εκεί κάτω υπάρχει ενας λαός καταπιεσμένος, και ενας λαός που κάθε μέρα αγωνίζεται για την ελευθερία και το Ισραήλ τον σκοτώνει..Ακολουθεί κείμενο ανακοίνωση από τους αλληλέγγυους:

 

 

Αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον παλαιστινιακό λαό, από οργανώσεις και συλλογικότητες του Ηρακλείου, υψώσαμε παλαιστινιακές σημαίες και πανό με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του κράτους του Ισραήλ στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ της εθνικής Ελλάδας και της ισραηλινής εθνικής. Η δράση μας αυτή είχε ως σκοπό να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στον παλαιστινιακό λαό που εδώ και 70 χρόνια βάλλεται από το σιωνιστικό καθεστώς, μέσω της στέρησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, μέσω παράνομων εποικισμών, μέσω του τείχους, των βομβαρδισμών, του αποκλεισμού της Γάζας και πολλών άλλων εγκλημάτων που συντελούνται με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας.

Αποφασίσαμε να κάνουμε την παρέμβαση αυτή, ανταποκρινόμενοι στην ιστορική παλαιστινιακή έκκληση για μποϊκοτάζ, εκποίηση και κυρώσεις (BDS), που εκδόθηκε από τη συντριπτική πλειονότητα της παλαιστινιακής κοινωνίας στις 9 Ιουλίου 2005. Το κίνημα της BDS άνοιξε τον πιο κρίσιμο και ενδυναμωτικό χώρο για αποτελεσματική διεθνή αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό αγώνα για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα.
Στέλνουμε την συμπαράστασή και αλληλεγγύη μας στους Παλαιστίνιους που καθημερινά υπόκεινται σε κάθε λογής διακρίσεων , σε σφαγές στην Λωρίδα της Γάζας,σε επιθέσεις , κλέψιμο της γης , ρατσιστικούς νόμους, σημεία ελέγχου , τοίχος , φυλακίσεις και απελάσεις.

Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στο κράτος του Ισραήλ ότι όσο συνεχίζει αυτήν την πολιτική εθνοκάθαρσης ενάντια στους Παλαιστίνιους είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας !

Η Ελληνική κυβέρνηση σε πλήρη αντίθεση με τον Ελληνικό λαό, ξεδιάντροπα στηρίζει και συνεργάζεται με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ , ένα καθεστώς που  μόνο με το απαρτχάιντ μπορούμε να το συγκρίνουμε .

Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους
Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *