Σάν Σήμερα (1877): Δημοσίευση κειμένου φυλακισμένων Πατρινών στο “Δελτίο της ομοσπονδίας του Ζυρά”

Στις 10 Ιούνη του 1877 θα γίνει δημοσίευση στο “Δελτίο της ομοσπονδίας του Ζυρά” του κείμενου απο τους αναρχικούς φυλακισμένους στην πάτρα το οποίο έγραφε:

Η Ελλάδα μπαίνει με τη σειρά της στο σύμφωνο των πολιτισμένων εθνών, αυτών που η κυβέρνησή τους αγρυπνά με ενεργητικά μέτρα πίεσης στη διατήρηση της «κοινωνικής τάξης». Για του λόγου το αληθές, λάβαμε το ακόλουθο γράμμα:

«Φυλακές Πάτρας, 15/27 Μαίου 1877 κατά τη σύνταξη του φυλλαδίου, οι ακόλουθοι: Διονύσης Αμπελικόπουλος, Κωνσταντίνος Μπομποτής, Αλέξανδρος Ευμορφόπουλος, Κωνσταντίνος Γριμμάνης Είμαστε φυλακή εξ αιτίας της δημοσίευσης του πρώτου τεύχους της εφημερίδας μας «Ελληνική Δημοκρατία», του οποίου θα λάβετε αντίτυπο.

Χαιρετισμοί και Αλληλεγγύη

Κωνσταντίνος Γριμμάνη

Το κειμενάκι αυτό βρέθηκε απο μία μπροσούρα απο την ομάδα “Εργαλειοφόρος” στην πάτρα που δημοσιευθήκε απο τον Απρίλη τους 2010.Η μπροσούρα αυτή είναι αναρτημένη στο www.anarxeio.gr γιά όποιον θέλει να την διαβάσει με τον τίτλο “ΠΑΤΡΑ 1877-1896 Η ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος και ο ρόλος τών αναρχικών”

 

Πηγές:

1.www.anarxeio.gr

2.http://ngnm.vrahokipos.net

3. Οι φωτογραφία είναι απο το εξώφυλλο της μπροσούρας που προαναφέρθηκε και δέν είναι οι φυλακισμένοι, επισης και το κειμενάκι απο την ίδια μπροσούρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *