Χανιά: Μπράβοι φασίστες πουλάνε προστασία για ένα καθαρό λιμάνι και αυτό το καλοκαίρι

Όπως είχαμε διαβάσει και πριν 5 μέρες καθώς μπήκε η σεζόν στα άκρως τουριστικά και εμπορικά Χανιά μας, όσο το τσουνάμι των τουριστών έχει ήδη ξεκινήσει να χτυπάει το αγαπημένο φάρο( το λιμάνι αλλα και όλη την πόλη), τα αφεντικά της πόλης αποφάσισαν να καθαρίσουν λίγο την περιοχή και να επιβάλουν δικούς τους κανόνες. Ο μόνος τρόπος να το κανουν αυτό είναι φυσικά να πληρώσουν μπράβους-φασίστες έτσι ώστε να νιώθουν ότι έχουν το πάνω χέρι και να τραμπουκίζουν όσους αυτοι θεωρούν ότι τους χαλάει στο μάτι(όπως πλανόδιους μουσικους, μεταναστες και ποιός ξέρει τι άλλο μπορει να ακολουθήσει).

Πριν μέρες είχε ανεβεί ενα αντιστοιχό post στο indymedia το οποίο εξηγούσε την κατάσταση:

Πριν απο λιγο (τεταρτη 21.00) περπατουσαμε ομαδα 8 ατομων στο παλιο λιμανι ρωτώντας τους πλανοδιους μουσικους και πωλητες για το φαινόμενο των επι πληρωμή security. Οι συγκεκριμενοι security ειναι χρυσαυγιτες (το γνωρίζουμε) και ζητουν απο τα καταστήματα 70 ευρώ το μηνα για να τα προστατευσουν απο τους κακαισθητους ρομα, πακιστανους πωλητες και μουσικούς. Παρουσιαζονται στον κοσμο ως ασφαλητες. Προσεγγισαμε εναν μουσικο ρωτώντας τον τι συμβαίνει στο λιμανι… αμεσως ηρθε ενας τυπος (ντουκι) και υπερασπιστηκε τα καταστηματα και οτι ειναι αστυνομικός. Του ζητησαμε την αστυνομικη ταυτοτητα κι εκεινος εβγαλε το κινητο του καλωντας τους αλλους μπραβους. Υστερα απο 1 λεπτο ανεβηκαν τον δρομο γνωστοί χρυσαυγιτες. Η κατασταση έχει διογκωθει σημαντικα.Το γεγονος δεν θα μεινει αναπάντητο.

Εχτές το απόγευμα ήρθε ή πρώτη αντίδραση απο άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Χανιά οι οποίοι ανέβασαν ένα τεράστιο πανώ απέναντι στον φάρο έτσι ώστε να ειναι εμφανές σε όλη την πολή το οποίο έλεγε “Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ” και προβλέπουμε να περάσουμε ένα αρκετά επεισοδιακό καλοκαίρι σε ότι αφορά αυτό το θέμα. Το πανό στην συνέχεια κρεμάστικε στον Λόφο του Καστελίου που βρίσκετε η Ρόζα Νέρα

 

 

Πηγες: https://athens.indymedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *